Frågor och svar | Kategori: El och energi

Vad ska jag tänka på när jag väljer elavtal?

Fråga från konsument:

Hösten och vintern närmar sig och jag har börjat fundera på hur jag ska tänka när jag väljer elavtal. Jag är rädd för att priserna ska stiga och undrar om ni har några tips?

Vanlig fråga till Konsumentverkets vägledning

Svar:

Emma
Vägledare,
Konsumentverket

Hej,

Det är bra att börja fundera på sitt elavtal redan nu innan kylan slår till. Vi har samlat information om detta på vår webbplats.

Konsumentverkets tips gällande elavtal hittar du här

Vi har också en samarbetsbyrå som heter Konsumenternas Energimarknadsbyrå. De är experter på konsumenträtt inom el-, gas- och fjärrvärmemarknaderna och har sammanställt en guide för hur man kan tänka kring sitt elavtal. De uppmanar konsumenter att läsa på och sedan göra ett aktivt val gällande sitt elavtal.

Här kommer du till Konsumenternas Energimarknadsbyrås guide

Förutom att välja elavtal så är det också bra att tänka på sin förbrukning av el. Här är det Energimyndigheten som har gjort en lista med tips på hur man som konsument kan hålla nere sin elförbrukning och på så vis även sin kostnad för el.

Läs Energimyndighetens tips här

Kommunal Energi- och klimatrådgivning
Det finns också möjlighet att få opartisk och kostnadsfri rådgivning av din kommunala Energi- och klimatrådgivare när du vill spara energi och leva ett mer klimatsmart liv.

Här kan du hitta kontaktuppgifter till din kommunala Energi- och klimatrådgivare

Vänligen

Emma
Vägledare, Konsumentverket

Kommentera eller ställ en följdfråga


Hittar du inte svaret? Ställ en egen fråga!

Ställ fråga

Vi svarar på dina frågor